RUCK
Arkiv,  Nyheter

Du har sett motivet før, men klarer ikke plassere det?

Det er ikke så rart, for det finnes nemlig ingen orginal, bare tusenvis av kopier.

Isadora Duncan
Født: 26. mai 1877
Død: 14. september 1927

Den amerikanske danserinnen Isadora Duncan gjorde stor suksess på scenene i Vest Europa og i datidens Sovjetunionen, på begynnelsen av 1900-tallet.

Hun brøt ikke bare med tradisjonelle danseformer og skapte sin egen stil, men hun var også selverklært bifil og ateist.

Dette skapte selvsagt debatt og overskrifter i en tid hvor man helst skulle følge tradisjoner og normer.

Legenden ble et faktum

Den 14. september 1927 kjørte Isadora sin kabriolet langs kystveiene i Nice i Frankrike og sjalet hennes hengte seg opp i eikene på bakhjulet hvorpå hun brakk nakken og døde.

Det finnes ingen fotos av hendelsen, men historien spredte seg som ild i tørt gress og mytene bygget seg opp og ble etterhvert en av tidenes største og mest kjente romantiske og tragiske anekdoter.

Artikkelen fortsetter under bildet

Reklameposter for Sandven Classics.
Modell: Ingrid Sandvik

En slik hendelse tok naturligvis en kort vei til kinolerretet den gangen og fikk etterhvert sin renessanse gjennom skuespillerne Audrey Hepburn og Grace Kelly, begge født to år etter ulykken.

De to verdenskjente og høyt premierte skuespillerne har siden posert mang en gang med skjerf i kabriolet både på film og på fotografier og på den måten holdt sagnet levende.

Sandven Classics leverer historisk nostalgi

Ruck.no produserte fotoet over i forbindelse med Sandven AS sin satsing på klassiske biler og det blir brukt i disse dager som reklameplakat for Sandven Classics.

SE BILENE FRA SANDVEN CLASSICS HER

P.s.: Legg merke til hvordan vi har knytt skjerfet på modellen vår. Det kalles faktisk “Kelly Scarf” i moteverdenen og er oppkalt etter nettopp Grace Kelly, skuespiller og etterhvert Fyrstinne av Monaco.

Legenden lever videre …