RUCK
Arkiv

Derfor brøt LIVE sendingen sammen

Langfredag kveld var det duket for Bergen Poker Run Show som ble vist LIVE på Facebook, men Facebook ga etter for presset og skjermene gikk i svart.

Fredag kveld satt hundrevis av mennesker klar foran skjermen med godt i glasset, assortert chips i flere skåler og dip i midten.

Sendingen skulle bli påskens høydepunkt for Poker Run interesserte, men etter 40 minutter gikk sendingen i svart.

Knut er grinete

-Akkurat nå er jeg grinete, forteller produsent Knut Steen Rakner og forklarer: Vi bruker faktisk mye tid og penger på å sette sammen en slik produksjon, ikke minst på grunn av lisenser og kostnadene knyttet til innholdet i sendingen.

Maximum overload

Ca. klokken 20 brøt sendingen sammen og Facebook kunne melde om “overload” på sine sider og Knut er ikke begeistret:

-Dette handler om bits og bytes og jeg skjønner at trykket blir stort på dataservere i disse Corona-tider, men når du inviterer til ball, så sørger du for å ha plass til gjestene. Sånt forbereder man seg på, forklarer en oppgitt Rakner og henviser til kapasiteten til Facabook.

Facebook har publisert flere tusen LIVE sendinger i dag og det er sannsynligvis årsaken til sammenbruddet.

En stund jobbet vi med å redde sendingen

Det er lite å gjøre

-Hva gjør dere nå?

-Det er ikke noe å gjøre, svarer Rakner – Momentet er over, seerne har snudd seg bort og showet er over.

-Vil du rette klage mot Facebook?

-Vi er på ingen måte de eneste som fikk brudd på sendingen i dag og jeg tenker at de store aktørene tar en prat på kammerset med Facebook og så venter vi små og ser hva de gjør. Hva annet kan vi gjøre? – svarer Rakner retorisk.

-Har du en liten melding til Facebook for anledningen?

-Drikk maling!

Støtte fra seerne

Midt under intervjuet tikker det inn 500 kroner på Vipps til Knut fra en av seerne med referanse til sendingen, på tross av at showet aldri oppfordret til det.

-Dette gjorde faktisk litt godt, sier en lett rørt Knut og fortsetter: Det var godt med et lite klapp på skulderen nå. Jeg står nok opp litt mindre grinete i morgen etter den der, avslutter Knut som er i full gang med å laste opp dagens video på YouTube.

Du kan se klippene som forsvant fra sendingen på YouTube

Alle klippene vil bli publisert på Ruck og Speedball Club sine kanaler i kveld (så fremt det ikke skjer et nytt sammenbrudd).

I skrivende øyeblikk blir klippene lastet opp her:

RUCK MEDIA sin YouTube kanal