RUCK
Andre nyheter,  Arkiv

Sånn lurer du Google

Svaret er enkelt: Det kan du ikke.

Såkalt kunstig intelligens (AI) vil automatisk forhindre alle forsøk på å lure algoritmene til søkemotorene og sosiale medier og vi skal forklare deg hvorfor.

Du har sikkert hørt forskjellige historier om hvordan du kan komme øverst i søk på Google eller hvordan posten din på Facebook skal få flere “likes” enn andre, ved hjelp av noen “lure tricks”.

Det er faktisk ikke mulig

Eksempel:

Sandra driver undertøysbutikken “Sandras Secrets” i Fana og ønsker å komme høyt oppe på Google søk med sin nettside.
Hun skriver ord og setninger på nettsiden sin som hun tenker at folk vil søke på i sitt område: “Åpningstider Lagunen”, “McDonalds meny”, “Når går Bybanen”, osv.

I prinsippet er tanken smart

Men så var det disse algoritmene; Google vil først tenke at Sandra sin nettside kan svare på ovennevnte spørsmål og vil derfor begynne å sende brukerne sine til henne, men etter kort tid begynner Google å stusse på at brukerne forlater siden etter kort tid (Google tar nemlig tiden på hvor lenge brukerne er inne på en side) og da tenker de etter hvert at dette skyldes at brukerne ikke har funnet svar på det de lurte på .

Når dette har gjentatt seg noen ganger, velger Google å skyve nettsiden til Sandra nederst på Google-søkene, rett og slett fordi den ikke leverer relevant informasjon til sine brukere.

Nå har Sandra ødelagt for seg selv og nettsiden sin i lang tid fremover.

Vårt beste tips

Spill på lag med algoritmene til Google (og Facebook m.m.) og deres retningslinjer.

  • Bruk relevante søkeord
  • Vær kortfattet og konkret
  • Sørg for at leserne faktisk får relevante svar i forhold til det produktet, tjenesten og kunnskapen du kan levere.

Denne artikkelen er en del av vår serie: “Slik virker det