RUCK
Arkiv,  Eventer

Velkommen til Bergens største fartsfest på sjøen

15. juni er det duket for et nytt Bergen Poker Run. Tradisjonen tro starter det opp i Vågen med kortesje og felles start på Byfjorden. Men det er lagt inn mange nye gøye elementer og traseer i årets Run.

MELD PÅ BÅTEN DIN HER

Arrangørene Knut Steen Rakner (bildet) og Per Antonesen har jobbet i hele vinter med den nye løypen.

– I år lanserer vi en helt ny løype med mange spennende innslag og vi øker fokuset på videoproduksjon fra løpet, forteller en engasjert arrangør Knut Steen Rakner.

Løypen inneholder bl.a. et offshore segment, rundbane, to helt nye stopp-havner, nytt lunch-sted og bedre tilretteleggelse for følgebåter.

– Vi ser alltid etter nye spennende opplevelser og gjennom vinteren ha vi hatt god dialog med deltagerne fra de siste årene og det har resultert i en løype som jeg tror alle vil like, forklarer Rakner og fortsetter: Et viktig element har vært å redusere ventetiden på følgebåtene og det har vi løst på en god måte samtidig som vi har fjernet noen litt “kjedelige” etapper.

Årets løype går blant annet innom Bakkasund i Austevoll for så å svinge ut i Nordsjøen rundt Marsteinen.

SE LØYPEKARTET HER

– Det høres tøft ut, men kanskje litt for tøft om Nordsjøen ikke viser seg fra sin beste side?

– Vi har selvsagt laget alternativ rute for de som ikke ønsker å kjøre den eller om vi i fellesskap velger å avlyse den traseen på grunn av for høy sjø.

Pent Predator svev i 2016

Forbannet dårlig vær

Bergen Poker Run ble i flere år arrangert i juni for så å bli flyttet til august, men er nå tilbake i juni. Hvorfor?

– Været! Det var så dårlig vær gang på gang i juni og da tenkte vi å forsøke oss i august.
Min far har bursdag 16. juni og i mange år kunne jeg ikke delta i feiringen hans på grunn av Bergen Poker Run. Det året vi flyttet det til august fikk jeg endelig være med og midt i et kakestykke spurte han om hvorfor vi hadde endret dato dette året. “Fordi det er så forbannet dårlig vær denne helgen!” svarte jeg. Han nikket stille og tok en ny gaffel med kake der han satt i stekende sol på terrassen sin.

I de senere årene har Radøy Poker Run gått av stabelen rundt 15. juni og da de valgte å ta en pause, bestemte Bergen Poker Run seg for å forsøke seg på nytt.

– Mange Poker Run deltagere ønsker å delta på flere Runs og i år er det Florø som åpner ballet, etterfulgt av Bergen for så å gi stafettpinnen videre til Arendal. Det blir en naturlig reise rundt kysten for de som vil oppleve noen av de andre fantastiske Poker Runs’ene i Norge.

Bergen Poker Run har forøvrig ikke latt sensommeren regne helt bort. Det planlegges et eget event i august, men det skal utelukkende ha fokus på powerbåt og fart. Mer om det siden.

Riley 6 deltok på Bergen Poker Run 2014

Poker Run og musikkfestival

– Forventer du tilreisende i år?

– Vi har allerede blitt kontaktet av 3 førere fra sør- og østlandet som har vist interesse og så vet vi at det er en del fra Florø som tenker på å ta turen. Det synes vi er stas.

– Hva kan vi tilby tilreisende som de aldri har opplevd før?

– Vi får ofte høre at folk utenbys fra er overrasket over hvor flott skjærgård vi har. Den er jo dessverre mindre kjent pga ustabilt vær her på Vestlandet, men når solen skinner hevdes det at den er en av de vakreste i Norge. I år må jeg også spesielt trekke frem musikkfestivalen Bergenfest som går av stabelen samme helg som Bergen Poker Run.

LES OM BERGENFEST HER

Økt fokus på TV og video

Bergen Poker Run har alltid hatt fokus på spin off og bruker mye tid på actionfylt video og spennende fotos fra løpet og i fjor ble TV produksjonen tatt opp et nytt nivå.

– I dette øyeblikk vises faktisk Bergen Poker Run på Canal Motor og i 2019 samarbeider vi med flere medier. Målet er å skape god og positiv oppmerksomhet rundt eventene våre, avslutter Rakner.

Fra filminnspillingen under Bergen Poker Run 2015

SE VIDEOEN FRA BERGEN POKER RUN 2018 HER

Meld deg på Bergen Poker Run i dag

Påmeldingen er nå åpnet og vi gleder oss til å se mange nye og ikke minst gamle venner på årets kuleste båttur.

MELD PÅ BÅTEN DIN HER