Båt og poker – hva er greien?

En av mytene rundt Poker Run stammer fra en stat i USA hvor det er forbudt å kjøre motorsykkel uten mål og mening, som et ledd i å få bukt med rånekulturen.

Dette førte til at det lokale MC-miljøet laget et slags rebusløp hvor de kjørte rundt til bestemte poster og plukket opp spillekort som senere skulle brukes i pokerspill. På den måten unngikk de loven ved å kalle det et offisielt løp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fra Poker Run på Isle of Vashon i Washington i 2009. Foto: Wikipedia

Powerbåtmiljøet plukket fort opp idéen og kunne plutselig lage en enkel form for båtløp hvor fart ikke spilte noen rolle.
Poenget er nemlig at deltagerne mottar et tilfeldig utvalgt kort som de må legge på bordet ved “løpets” slutt og eventuelle pokerkunnskaper har ingen betydning. Vinneren er den som tilfeldigvis har de beste kortene på hånd.
Målet er jo å ha det gøy sammen!

Artikkelen fortsetter under bildet.

På hvert stopp mottar båtene ett kort.
Foto fra Bergen Poker Run 2015. Fotograf: Tatiana Kolesnikova

I 2004 satt to powerbåt interesserte karer i Bergen og fant ut at de ville dra i gang det samme her hjemme. Dette var ingen ringere enn herrene Per Antonesen og Claus Lundekvam og sammen startet de Bergen Poker Run. Resten er historie.